post-image

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان  نوعی دندان مصنوعی است که از لحاظ ظاهر و عملکرد کاملا شبیه دندان طبیعی است. ایمپلنت جایگزینی مناسب برای دندان از دست رفته است که به طور ثابت در دهان قرار میگیرد و نیازی به درآوردن آن نیست. ایمپلنت دندان می تواند به طور قابل توجهی کیفیت زندگی و سلامت بیمار را بهبود بخشد.

جنس ایمپلنت : پیچ  ایمپلنت دندان که از جنس تیتانیوم است به طور مستقیم در استخوان فک قرار می گیرد. این پیچ جایگزین ریشه دندانی است که از بین رفته، پیچ ایمپلنت از پل، تاج یا پروتز دندان پشتیبانی می کند.

 پس از نصب پیچ، استخوانی که در اطراف ایمپلنت شماست به مرور زمان در اطراف پیچ جوش می‌خورد و باعث محکم شدن ایمپلنت در جای خود می شود.

 

چه کسانی میتوانند از ایمپلنت دندان استفاده کنند؟

  • به دلیل اینکه در افراد زیر 18 سال لثه هنوز در حال رشد هستند این افراد گزینه مناسبی برای ایمپلنت دندان نیستند.
  • برای قرار دادن ایمپلنت دندان به درجه خاصی از مواد استخوانی سالم نیاز است. بنابراین فرد باید تراکم استخوانی قابل قبولی داشته باشد.
  • سلامت عمومی شما و سلامت لثه ها فاکتور مهمی برای ایمپلنت دندان می باشد. اگر بیماری لثه دارید نمی توانید ایمپلنت دندان انجام دهید. بیماری خطر عفونت را در اطراف ایمپلنت های دندانی افزایش می دهد وباعث بین رفتن ایمپلنت می شود.

  • در افراد سیگاری احتمال شکست ایمپلنت وجود دارد. سیگار باعث اثرات نامطلوب بر سلامت دهان شما می شود، از جمله خشکی دهان و کاهش جریان خون، که روند بهبود و ادغام ایمپلنت در استخوان فک شما را کند می کند.

 

نکته : از دندانپزشک خود بپرسید که چه مارک و مدل ایمپلنت دندان استفاده می کند و این اطلاعات را برای سوابق پزشکی خود نگه دارید.

مراقبت های بعد از ایمپلنت :

  • بعد ار ایمپلنت بهداشت دهان و دندان باید با دقت زیادی انجام شود.

  • تمیز کردن منظم ایمپلنت و دندان های اطراف برای عمر طولانی مدت ایمپلنت بسیار مهم است.

  • دندان ها و لثه های خود را دو بار در روز مسواک بزنید. استفاده از نخ دندان را فراموش نکنید.

  • هر شش ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه کنید.

  • اگر احساس کردید ایمپلنت شما شل شده و یا احساس درد داشتید سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید.

 

مزایا و معایب ایمپلنت

همانطور که گفته شد ایمپلنت های دندانی کیفیت و سلامت زندگی فرد را افزایش می دهند. با این وجود ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد. در زیر به آن میپردازیم.

مزایای سیستم ایمپلنت دندان:

  • برخلاف پروتزهای مصنوعی که می توانند در دهان شما تکان بخورند، ایمپلنت های دندانی مستقیماً در فک شما قرار می گیرند.

  • غذا و خوراکی ها را راحت می جوید و مانند دندان مصنوعی های قدیم دردسرساز نیستند.

  • ایمپلنت ها ظاهر زیبا و طبیعی دارند و باعث افرایش اعتمائ به نفس فرد میشوند.

  • از تحلیل رفتن استخوان فک جلوگیری می کند.

  • باعث سلامت استخوان فک و لثه های دندانهای مجاور میشودو به ثایت نگه داشتن آنها کمک می کند. 

 

عوارض ایمپلنت دندان:

  • ممکن است هنگام کاشت به دندانهای طبیعی اطراف آسیب وارد شود. بنابراین حتما از دندانپزشک حاذق و با تجربه کمک بگیرید. مشکل در تمیز کردن لثه های اطراف ایمپلنت و در نتیجه عدم رعایت بهداشت دهان و دندان.
  • احتمال عفونت دندان وجود دارد.
  • عوارضی مانند تورم و احساس ناخوشایند در دهان دارد که موقتی است.
  • در صورتی که درست دراستخوان فک قرار نگیرد احتمال شل شدن آن وجود دارد.

اجزای ایمپلنت دندان

 مراحل ایمپلنت دندان:

ارزیابی و مشاوره اولیه : دندانپزشک سابقه دندانی و پزشکی شما را بررسی کند تا ببیند آیا شما کاندید مناسبی برای ایمپلنت دندان هستید یا خیر. همه بیماران کاندیدای قوی برای ایمپلنت دندان نیستند. وضعیت سلامت عمومی دهان و دندان و سلامت استخوان فک فاکتورهای کلیدی و موثر ایمپلنت دندان است. (پیشتر توضیح داده شد که چه کسانی کاندید ایمپلنت هستند.)

اگر تعداد زیادی دندان از دست رفته دارید، ایمپلنت دندان سنتی ممکن است تنها گزینه شما نباشد. علاوه بر ترمیم ایمپلنت، بسیاری از روش‌های دیگر از جمله پروتزهای ایمپلنتی نیز وجود دارد که ممکن است دندانپزشک شما توصیه کند. در نهایت پس از تایید دندانپزشک یک برنامه درمانی جامع برای ایمپلنت دندان شما در نظر گرفته میشود.

جراحی لثه :

ایمپلنت های دندانی شامل یک پیچ از جنس تیتانیوم هستند که به عنوان ریشه دندان و پایه برای ترمیم نهایی دندان عمل می کند. این پیچ از طریق جراحی در استخوان فک شما قرار میگیرند و ثابت می شود تا جایگزینی دائمی به عنوان ریشه دندان جدید شود. برای این کار، دندانپزشک بی حسی موضعی را در محل ایمپلنت تزریق می کند. پس از بی حس شدن، لثه برای دسترسی به استخوان فک برش داده می شود. سپس، سوراخی در محل قرارگیری ایمپلنت ایجاد می‌شود. ما می دانیم که این قسمت ترسناک و درد اور به نظر می رسد، اما شما می توانید به دندانپزشکان مجرب دندانپزشکی فردوسی شاهین شهر برای یک روش نسبتاً بدون درد کاشت دندان با نتایج عالی اعتماد کنید.

 

ایمپلنت دندان و تاج موقت:

 در مرحله بعد، دندانپزشک ایمپلنت دندان و یک تاج موقت را در دهان شما قرار می دهد.در صورت درد با مسکن می توان درد را تسکین داد.

زمان برای بهبودی:

قبل از قرار دادن تاج های دائمی، شما نیاز به زمان دارید تا دهان شما بهبود یابد. برای بسیاری از بیماران، این دوره چندین ماه طول می کشد. با این حال، ممکن است شش ماه یا بیشتر بهبودی فک شما  طول بکشد تا عمل ایمپلنت دندان به پایان برسد. دندانپزشک شما پیشرفت بهبودی شما را ارزیابی می کند تا در مورد زمان تعیین وقت تصمیم گیری کند.

تکیه گاه و تاج:

در آخرین جلسه، دندانپزشک تاج موقت شما را برمی دارد، یک قطعه به نام اباتمنت را به ایمپلنت دندان می چسباند که نقش پایه برای اتصال را ایفا میکند. اباتمنت از شل شدن یا ترک خوردن تاج تحت فشار گاز گرفتن جلوگیری میکند.

تاج (روکش) :

در آخر هم دندانپزشک یک تاج دائمی روی اباتمنت با چسب یا پیچ قرار می دهد که به عنوان جایگزین دندان طبیعی شماست. این روکش ها معمولاً از جنس PFM (یک آلیاژ فلزی) ساخته شده است و جنس آن بسیار سخت و محکم است.

در این مرحله کار دندان شما به پایان رسیده است. نتیجه ترمیم زیبایی است که ظاهر، احساس و عملکردی درست مانند دندان های طبیعی شما را دارد.

و شما  از این به بعد باید بهترین مراقبت های بهداشتی را از ایمپلنت دندان جدید داشته باشید.

آیا می خواهید درباره ایمپلنت های دندانی بیشتر بدانید؟

برای تعیین وقت ویزیت با کلینیک دندانپزشکی فردوسی شاهین شهر تماس بگیرید. ما می توانیم به شما کمک کنیم تا به لبخندی که به دنبالش هستید برسید.